Loading...

Frank
Leenards

Lees Meer Contact

Als consultant ben ik vaak het eerste aanspreekpunt als er een vraag of probleem is. Soms is een antwoord snel te geven maar soms kost dit wat meer moeite. Aan de vraagsteller wil ik graag de beste oplossing bieden. Soms moet ik hiervoor buiten de gestelde kaders denken maar de klant staat voor mij centraal.

Goed communiceren begint met goed kunnen luisteren naar wat iemand eigenlijk probeert te zeggen. Hierdoor kan ik goed inspelen op de vragen of wensen die aan me gesteld worden. En zo de vertaling maken naar een passende oplossing. Mijn development- en analyse-achtergrond gebruik ik om de brug tussen de Klant (Business) en ICT te bouwen.

Processen en methodieken maak ik me snel eigen. Ik pas me snel aan in werkomgevingen met behoud van mijn onafhankelijke positie.

Over Frank

Wat praktische dingentjes over mij.

Feitjes
Geboren
19 december 1974
Gehuwd
Ja
Kinderen
1 zoon
Huisdieren
1 poes
Talen
Nederlands
Engels

Opleidingen en cursussen

BPM Procesbeheersing (ISES)
Commerciële Vaardigheden (Kenneth Smit)
Internet - Infrastructuur (Brunel)
Projectleider (Brunel)
SQL Fundamentals (Brunel)
Praktijk Diploma Informatica (Walram College)

Frank Leenards

Persoonlijkheid

Wat zijn nou typische 'Frank'-woorden?
Ondernemend
Vasthoudend
Loyaal
Onafhankelijk
Spontaan
Creatief
Analytisch
Nieuwsgierig
Communicatief
Praktisch

Mijn Vrije Tijd

Wat vind ik ook leuk om te doen?
Frankrijk Castries

C'est ma vie

Een francofiel mag je me rustig noemen. Ik hou van het bourgondische leven; goed eten, lekkere wijn en mooie muziek. Ook van de mensen en cultuur kan ik genieten.

Frankrijk

Detectives Grandchester

Who killed ...

Liefst kijk ik elke avond naar een goede engelse detectieve: Morse, Vera of George Gently. Lukt het me om met de aanwijzingen ook de moordenaar te vinden of is er toch een twist?

Detectives

Wielrennen

Aux Champs-Élysées

Schitterend vind ik het om een heel peleton door het franse landschap zien te rijden. 3 weken lang volg ik met veel plezier de grootste wielerronde van de wereld. Zelf zit ik ook graag op de fiets.

Tour de France

Genealogie

Une belle histoire

Wie zijn mijn voorouders, waar kwamen ze vandaan en wat deden ze? Ik probeer antwoorden te vinden op deze vragen om de (internet)archieven in te duiken en te puzzelen naar mijn families.

Genealogie

Werkervaring

Hoelang vervul ik de volgende functies:
2104 programeren
2679 analyseren
1489 adviseren
1470 vormgeven
dagen ervaring

Arbeidsverleden

Voor welke werkgevers heb ik gewerkt?
VanTotWerkgeverFunctie
2018 heden P&A Software Support Consultant
2004 heden 2Business Creative Consultant
2003 2004 DA&A Driessen Analist/Programmeur
2001 2003 KSD Opleidingssoftware Analist/Programmeur
1999 2001 KSI International Analist/Programmeur
1999 2001 LaBloemen Productions Webdesigner/Webmaster
1997 1999 Brunel Analist/Programmeur
1997 1999 HekwerkTheaterprodukties Webmaster
1995 1996 SPC Group Programmeur

Skills

Welke vaardigheden heb ik vergaard?

Programeren

Visual Basic
VBA
ASP
PHP
SQL
HTML
Javascript


Database

MS-Access
MySQL
MS-SQL Server
DBase


Design

Photoshop
Illustrator
InDesign
Dreamweaver


Office

Word
Excel
Powerpoint
MS Project


Methodieken

Prince2
ITIL
Bisl
RAD
Agile Adaptive Software Development

Andere
Vaardigheden

Projecten

Hier staat een kleine opsomming van een aantal projecten die ik heb gedaan. Om ze allemaal te noemen, wordt wel een hele lange pagina maar ik hoop dat ze een goede indruk geven over wat ik doe en kan.
Project Example
2Business

Analyse van informatiestromen en bedrijfsprocessen en komen tot een oplossing.

2Business

2Business analyseert bedrijfsprocessen en informatiestromen voor binnen diverse organisaties. Uit grondige analyses komen oplossingen naar voren voor de problemen in het automatiseringsproces. Bij deze analyses worden ook de juridische, sociale en technische aspecten meegenomen in de oplossing. Het doel van de oplossing is om de bedrijfsvoering efficiënter te laten verlopen. 2Business ondersteunt ook bedrijven ook in de implementatie van de gekozen oplossing. Deze ondersteuning bestaat uit adviezen over de benodigde hard -en/of software, invoeren van nieuwe systemen of training aan medewerkers. Hierbij houdt 2Business uiteraard rekening met budget, wensen en medewerkers.

Project Example
het Burgercomité

Als stichting wil je ook professioneel overkomen.

het Burgercomité

Het Burgercomité Woerden is opgericht om ontwikkelingshulp in Afrika financieel te ondersteunen. Dit wordt gedaan door vrijwilligers, die proberen sponsoren te vinden voor diverse ontwikkelingshulp-projecten. Het vinden van sponsoren is tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk maar het helpt wel als je een professionele uitstraling hebt als stichting. Voor het Burgercomité heb ik een eigentijds logo ontworpen die de samenhang tussen de helpende hand en hulp symboliseert. Daarnaast heb ik ook een nieuwe website met CMS gerealiseerd waardoor het Burgercomité snel en makkelijk actuele informatie m.b.t. de stichting en projecten kan geven.

Project Example
Cygnus Adviesgroep

De Cygnus Adviesgroep is werkzaam binnen verzuim, re-integratie en arbeidsbemiddeling. Zoals de naam het al zegt is het een adviesbureau ter ondersteuning van organisaties.

Cygnus Adviesgroep

De Cygnus Adviesgroep is werkzaam binnen verzuim, re-integratie en arbeidsbemiddeling. Zoals de naam het al zegt is het een adviesbureau ter ondersteuning van organisaties. Hiernaast verzorgen zij ook voor hun klanten de werving & selectie van kandidaten.
Naast hun dienstverlening wilde de Cygnus Adviesgroep workshops gaan aanbieden. Om mensen op deze workshops te laten inschrijven heb ik een module ontwikkeld waardoor de betreffende workshop op hun website wordt getoond en mogelijk is om in te schrijven op deze workshop. Gelijk met deze nieuwe functionaliteit heb ik ook de website een complete restyling gegeven.

Project Example
Onze Comcar

Onze ComCar is een vernieuwd concept binnen het domein van auto delen. Je deelt namelijk een elektrische auto samen met je buren.

Onze Comcar

Onze ComCar is een vernieuwd concept binnen het domein van auto delen. Je deelt namelijk een elektrische auto samen met je buren.
Voor dit vernieuwde concept heb ik een agenda-applicatie ontwikkeld waarin de gebruikers de auto kunnen reserveren en kunnen inzien wanneer de auto beschikbaar is. In de applicatie is gelijk ook rekening gehouden met de laadtijd van de elektrische auto. De agenda-applicatie en bijhorende website is zo ontwikkeld dat deze ook te gebruiken is op telefoon en tablet.

Project Example
D66 Woerden

Ook in de politieke arena is het visuele aspect belangrijk!

D66 Woerden

"Mooie praatjes vullen geen gaatjes" maar met een mooie flyer of hands-out is het wel een stuk gemakkelijker een gesprek op straat aan te knopen dan met lege handen te stand of een verfrommeld A4-tje. Voor de afdeling D66 Woerden maak ik elke visual en verzorg ik het drukwerk zodat de afdeling binnen en buiten campagnetijd er goed uit ziet. Ook zorg ik voor de inkoop van de promotie-materialen (soms ook voor de regio), dit verschilt van winkelwagenmuntjes tot beachvlaggen.

Project Example
UWV - Ziektewet

Je bent ziek en je hebt geen werkgever en dan?

UWV - Ziektewet

Gelukkig hebben we in Nederland een vangnet-constructie voor mensen die ziek worden en geen werkgever (meer) hebben. Enkele jaren was ik verantwoordelijk voor het proces rondom de poortwachter-wetgeving voor vangnetters. Als eerste werkte ik als procesontwerp op de frontoffice en had hierbij te maken met de re-integratiebegeleiders, arbeidsdeskundigen en verzekeringsartsen. Ook was ik verantwoordelijk voor de technische koppeling tussen de front -en backoffice-systemen. Later ging ik werk voor de backoffice-ziektewet om daar de de instroom naar de frontoffice beter te stroomlijnen door procesmatige veranderingen te implementeren. Hiernaast was ik ook verantwoordelijk m.b.t. het proces Ziektewet in het buitenland en proces Eigen Risicodragers Ziektewet.

Project Example
Nico Zwarthoed Salades

Nico Zwarthoed Salades produceert vissalades voor een groot aantal supermarkten en groothandels.

Nico Zwarthoed Salades

Nico Zwarthoed Salades produceert vissalades voor een groot aantal supermarkten en groothandels.

Samen met Nico Zwarthoed heb ik een applicatie ontwikkeld voor het gehele logistieke en productionele proces, van inkoop tot en met verkoop. Hiernaast heb ik ook een koppeling gemaakt met Exact zodat de voorraad in het systeem bij verkoop van de salades werd bijgewerkt.

Project Example
Klachteninstituut Verzekeringen

Bij Klachteninstituut Verzekering (voorloper van het Kifid) ka je terecht met een klacht over een financieel product of financiële dienst.

Klachteninstituut Verzekeringen

Bij Klachteninstituut Verzekering (voorloper van het Kifid) ka je terecht met een klacht over een financieel product of financiële dienst.

Voor dit Klachteninstituut Verzekeringen heb ik een applicatie ontwikkeld waardoor het secretariaat gestandaardiseerde brieven kon aanmaken door middel van het selecteren van opgegeven tekstblokken. De applicatie diende gelijk ook als registratiemiddel omtrent uitgaande correspondentie.

Naast het brievenboek heb ik ook een koppeling gelegd met het klachtenregistratie-systeem. Deze koppeling was noodzakelijk om diverse rapportages, voor management, medewerker en jaarverslagen, te kunnen ontwikkelen omdat het registratiesysteem deze niet ondersteunde.

Project Example
Thijs van den End

Als sporter moet je je laten zien.

Thijs van den End

De weg naar Tokyo is nog lang maar zwemmer Thijs van den End is al onderweg. Zijn voorbereiding is hij allang gestart maar is altijd opzoek naar sponsors om hem te ondersteunen. Ter ondersteuning van zijn social media-kanalen heb ik voor hem een website gebouwd waardoor hij nog extra (achtergrond)-informatie aan zijn volgers kan geven.

 • Client
 • Client
 • Client
 • Client
 • Client
 • Client
 • Client
 • Client
 • Client
 • Client
 • Client
 • Client
 • Client
 • Client
 • Client
 • Client
 • Client
We use cookies

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.